HTML

A mag és az energia

Gonosz atomtudósok vad Cserenkov-sugárzásban a világ elpusztításán fáradoznak. (Igazából energiapolitika, nukleáris energetika, klímaváltozás, de az nem hangzik olyan jól.) A nukleráj jövője a fiatalok kezében van!

FINE a Facebookon

Nyári fesztivál összefoglaló

2010.10.23. 18:45 :: cm121

Horvath Ákos a Sziget2010 apropóján interjút adott a Klubrádió „Többet ésszel” című műsorában a FINE szigetes és más nyári fesztiválos részvételéről. A VOLT, a Campus, az EFOTT és egyéb helyszíneket követően végre elérkezett a nyár fénypontja, a Sziget is.
Elmondható, hogy a tavalyit is felülmúlta a hangulat a NUKI sátor környékén. Hála érte a Sziget-szervezőknek, a sátor dolgozóinak és az időjárásnak. A Nap, ha nem is az asztrológián keresztül (ez utóbbiról részletes felvilágosítást adtak az először megjelent Szkeptikus Sátorban), közvetve pozitív hatással volt a sátorlátogatók kedélyállapotára. Hét ágra sütött, de a kopár szik sarja még nem égett ki.
A csak "Nukleáris Sátor"-nak álcázott objektum, békés egyetértésben osztozott tehát a drága magyar föld eme sarkán a máshogy gondolkodásukról talán mondhatni „kissé méltatlanul” elhíresült "ZÖLDEK"-kel.
A szigetlakók ama szerencsés részének, melynek megadatott, hogy a zene-buli-fanta-sör már-már karmikus körforgásából akár csak rövid időre is kiszakadjon, az a Szigetet jellemző sokszínűség jegyében próbára tehette tudását a (majdnem) mindenre felkészült nukisok révén (is). Ők immár sokadik éve a Zsidó Sátor és a Zöld Udvar megszokott szomszédságát élvezték.
A tudáspróbához 5 különböző nyelven elérhető összesen 15-féle tesztből mintegy 2100-at töltött ki a látogatósereg a Sziget öt napja alatt. Eme teszttömeg kétharmadát töltötték ki magyarul. A látogatók becsalogatása céljából a csapatot erősítette pár napra egy francia és egy szerb hölgy is (még ha őket nem is lehetett megnyerni a tesztkitöltés révén elérhető tombolával). Idén a detektoros demonstráció helyett még többet igyekeztünk a személyes párbeszéddel foglalkozni. A „generációváltás” előkészítéseként pedig idén a FINE fiatalította a sátrazóit.
 

A cikk az Atomerőmű újság 2010 októberi számában jelent meg.

1 komment

Címkék: budapest sziget sopron efott klub rádió

A bejegyzés trackback címe:

https://nukleraj.blog.hu/api/trackback/id/tr482393651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koós Miklós · http://koos.hu 2010.10.29. 09:17:55

szia
szeretném felvenni veled a kapcsolatot
üdv Koós Miklós építész www.koos.hu
süti beállítások módosítása