HTML

A mag és az energia

Gonosz atomtudósok vad Cserenkov-sugárzásban a világ elpusztításán fáradoznak. (Igazából energiapolitika, nukleáris energetika, klímaváltozás, de az nem hangzik olyan jól.) A nukleráj jövője a fiatalok kezében van!

FINE a Facebookon

ENS-YGN összejövetel

2010.02.14. 18:20 :: FINE

2010 február 13.-án Budapesten tartotta soron következő találkozóját az Európai Nukleáris Társaság Fiatal Generációs hálózata (ENS-YGN) A szervezést mint a társaság magyarországi tagszervezete mi vállaltuk. A programot összekötöttük a két budapesti reaktor meglátogatásával. Péntek délelőtt a korábban érkezők először Yamaji Bogdán korábbi elnökünk vezetésével megnézhették a BME Oktatóreaktorát, majd miután Obreczán Vincze felkalauzolta őket a KFKI-hoz. Horváth Ákos (jelenlegi titkár) bemutatta a Budapesti Kutatóreaktort. Este egy kötetlen vacsorát szerveztünk a Párisz-Texasba.
Szombat egész nap a megbeszélésekre ment el. Délelőtt egy munkacsoportban dolgoztunk, délután pedig a bizottsági ülést tartottuk. Fontosabb döntések:
 

  • Jan Runermark díj odaítélése Andre Versteegh-nek
  • 2011-es European Nuclear Young Generation Forum szervezését Cseh YGN kapta
  • COP-16-on való részvétel és annak módjának megbeszélése

A találkozót az OAH tanácstermében tartottuk. Ezúttal is szeretnénk megköszönni a támogatásukat!
A programot egy formális vacsorával zártuk a Mongol étterembe.
 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest konferencia bme fine kfki ens

A bejegyzés trackback címe:

https://nukleraj.blog.hu/api/trackback/id/tr61986458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása