HTML

A mag és az energia

Gonosz atomtudósok vad Cserenkov-sugárzásban a világ elpusztításán fáradoznak. (Igazából energiapolitika, nukleáris energetika, klímaváltozás, de az nem hangzik olyan jól.) A nukleráj jövője a fiatalok kezében van!

FINE a Facebookon

A fiatalok is az atomenergia mellett - Sajtóközlemény

2009.02.23. 18:35 :: FINE

     A Fiatalok a Nukleáris Energetikáért (FINE), a Magyar Nukleáris Társaság (MNT) ifjúsági szakcsoportja, 2009. február 21-22-én, Kecskeméten tartotta évösszegző szakmai konferenciáját.
     A hétvége során több elismert szakértő előadása foglalkozott az elmúlt évek nukleáris eseményeivel és fejleményeivel. Szinte valamennyi előadó kitért az elmúlt hetekben bejelentett és azonnal nagy érdeklődést kiváltó elképzelésre, a paksi atomerőmű bővítésének kérdésére. A FINE kecskeméti tanácskozásán résztvevő fiatal mérnökök és fizikusok üdvözölték, hogy az új paksi atomerőművi blokk építése terítékre került.
     A fórumon szó volt az alacsony széndioxid-kibocsátású energiatermelő módszerekről, a fúziós energiatermelésről, a januári gázválságról, a magyarországi gáztárolók szerepéről, valamint az éppen szerveződő orvosi fizikai oktatásról is.
     Az előadásokban elhangzott, hogy jelenleg 436 atomerőművi blokk üzemel és 44 áll építés alatt. Az atomenergia fejlesztése és térnyerése illeszkedik az Európai Uniónak az alacsony széndioxid-kibocsátású energiaellátást célzó programjába, és egyben csökkentheti Magyarország gázimport-függőségét. Ez utóbbi cél elérésében hatékony eszköz lehet a földgáztárolók bővítése és a megújuló energiaforrások fejlesztése is. Az előadók szerint mind az energetikai, mind az orvosi nukleáris szakemberképzés terén a közeljövőben hazánk az élmezőnybe tartozhat a régióban.


Budapest, 2009. február 23.

Kósa Péter
FINE elnök

 

Szólj hozzá!

Címkék: sajtó konferencia kecskemét paks fine mnt energpol új blokk

A bejegyzés trackback címe:

https://nukleraj.blog.hu/api/trackback/id/tr25961342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása