HTML

A mag és az energia

Gonosz atomtudósok vad Cserenkov-sugárzásban a világ elpusztításán fáradoznak. (Igazából energiapolitika, nukleáris energetika, klímaváltozás, de az nem hangzik olyan jól.) A nukleráj jövője a fiatalok kezében van!

FINE a Facebookon

Sajtófigyelő 090219

2009.02.19. 09:59 :: Biederman

Múlt hét óta kicsit felpörgött a Paks 2 téma. A MEK-es bejelentés után következett egy parlamenti is: 

Megduplázná Paks kapacitását a kormány

Gyurcsány Ferenc kormányfő azt kéri a Parlamenttől, hogy még az első félévben járuljon hozzá a Paksi Atomerőmű kapacitásainak megduplázásához. Ez az eddigi elképzeléseknél nagyobb mértékű. Mindezt a gázválság-elhárítás kapcsán jelentette be, az energiatakarékosságról viszont nem szólt.

Amire mindenki elkezdett pörögni a témán:

"Hurrá! Megduplázzák Paks teljesítményét!"

Az MSZP Tudományos és Felsőoktatási Tagozatai, Ésszerűség és Felelősség Platformja valamint Herczog Edit, az MSZP országos elnökségének tagja, az Európai Parlament "Fórum a Nukleáris Jövőért" képviselőcsoportjának elnöke üdvözlik a kormány arra vonatkozó kezdeményezését, hogy a paksi atomerőmű kapacitását a jelenlegi teljesítmény kétszeresére bővítsék.

Paks szindróma

Csernobil óta egyre nehezebb mindazok dolga, akik az atomerőművek létjogosultsága mellett emelik fel szavukat. Bizony igaz, ezek az energiatermelő erőművek komoly biztonsági kockázatot jelentenek, legalább annyit, mint a hagyományos erőművek, csak ameddig ezek alattomosan pusztítanak a kibocsátott káros anyag útján, addig fejlettebb társaik, amelyek az atomenergiát használják, ha egyszer bajt okoznak, nos annak azonnali és látványos pusztítás, pusztulás a következménye.

MVM: készen állnak a Paksi Atomerőmű bővítésére, saját forrásból

A megfogalmazott célok időben jól ütemezhetőek, az MVM Csoport felkészült arra, hogy a szükséges beruházásokat alapvetően saját forrásokból, a cégcsoport erőforrásainak mozgósítása révén megvalósítsa.
A Paksi Atomerőmű bővítését megalapozó szakértői munkálatok a műszaki, gazdasági, kereskedelmi, jogi és társadalmi szempontok elemzésére kiterjedően immár két éve zajlanak, ezidáig mintegy 300 mérnökévnyi ráfordítással.
 

A paksi telephely alkalmas a bővítésre

A paksi telephely alkalmas arra, hogy új blokkot vagy blokkokat fogadjon be - mondta Mittler István, az atomerőmű kommunikációs vezetője kedden arra reagálva, hogy a miniszterelnök hétfői parlamenti beszédében a kapacitásbővítést szorgalmazta.

"Megdöbbenve értesültünk" - Levelet írt Gyurcsánynak Paks miatt az Energia Klub

A kormány elsődlegesen az energiaellátás biztonságáért felel, nem feladata, hogy új erőműveket építsen – áll az Energia Klub Gyurcsány Ferenc kormányfőnek intézett nyílt levelében, amelyben a szervezet a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatos tervekre reagál.

Szólj hozzá!

Címkék: sajtó pro anti csernobil paks energpol új blokk paks 2

A bejegyzés trackback címe:

https://nukleraj.blog.hu/api/trackback/id/tr79952310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása