HTML

A mag és az energia

Gonosz atomtudósok vad Cserenkov-sugárzásban a világ elpusztításán fáradoznak. (Igazából energiapolitika, nukleáris energetika, klímaváltozás, de az nem hangzik olyan jól.) A nukleráj jövője a fiatalok kezében van!

FINE a Facebookon

Doransky: Dolgok, amikről nem beszélhetünk

2009.02.13. 09:15 :: Biederman

    Doransky-nak született egy szerintem nagyon jó bejegyzése, egy egész más iparágról:

Dolgok, amikről nem beszélhetünk 

Az iparág tele van titkokkal, minél jobban benne vagy, annál több gát vesz körül, annál nagyobb erők nyomnak, hogy bizonyos dolgokról ne írj, ne mondd el a véleményedet.

Ne beszélj a konkurenciáról, mert azzal felhívod rájuk a figyelmet, ne beszélj a szakterületedről, mert kiadod a tudásodat, ne tárd fel a problémáidat, mert azzal felfeded a gyengéidet. Ne beszélj az iparág hibáiról, mert óvatlanul is megsértesz embereket és cégeket, sőt ne is dícsérj senkit, mert akkor meg a konkurenciát sérted meg, aki esetleg a partnered. A legszebb az egészben, hogy még akkor is meg tudsz sérteni embereket, ha nem írsz.

Ha elég sokáig vagy egy területen, hogy feltárd a belső erővonalakat, könnyedén paralízis vehet erőt rajtad, mert minden mozdulatod meghúz egy zsinórt, ami valahol, valakinek fáj. Fáj partnereidnek, a konkurenciának, a főnöködnek, vagy a beosztottadnak. 

Egy blog esetében ez kifejezetten problémás, hiszen pont akkor kerülsz olyan helyzetbe, hogy többször is meg kell fontolnod mit és hogyan írsz le, amikor már hozzáférsz az érdekes információkhoz. Ha megvan, nem használhatod.

Ilyenkor jönnek a langyos, pc bejegyzések. És, hogy miként lehet ezt leküzdeni? Na ez a jó kérdés. Még jó, hogy nem újságírók vagyunk, nekünk nem kell ebből morális problémát faragni - nem mintha az újságírók faragnának bármit is -. 

Erre született ez a kiegészítés Longhand-től:

Beszélhetek róla?

Doransky legutóbbi posztja jó témát boncol.

Arról ír, hogy egy a szakmájában hosszabb ideje tevékenykedő embert, hogyan korlátozza a kialakult szakmai kapcsolatrendszere, a nyilvános vélemény alkotásában, idővel egyre jobban.

A webes szakma sem kivétel az általános társadalmi berendezkedés alól.
Dilettáns emberek vezető pozícióban.
Dilettáns vezetőknek megfelelni próbáló emberek a vállalatokban.
A sor végén pedig azok az emberek állnak, akiket felvettek a céghez valami véletlen folytán, annak ellenére, hogy értenek is a szakterülethez amiben dolgoznak.

A magyar webes szakma tisztább, mint a magyar közélet?

Tudunk róla beszélni vagy inkább ne kérdezzelek? :)
 

Mi a helyzet a magyar nukleáris szakmával?

(Vajon mért olvasgatok mostanában ilyen oldalakat? : ) )

1 komment

Címkék: vélemény ipar

A bejegyzés trackback címe:

https://nukleraj.blog.hu/api/trackback/id/tr70941045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dübörgő Atomegér · http://nukleraj.blog.hu 2009.02.25. 14:02:33

Egen... Lenne pár témám, aminek a beindítását pont a fentiek teszik nehézzé...
süti beállítások módosítása