HTML

A mag és az energia

Gonosz atomtudósok vad Cserenkov-sugárzásban a világ elpusztításán fáradoznak. (Igazából energiapolitika, nukleáris energetika, klímaváltozás, de az nem hangzik olyan jól.) A nukleráj jövője a fiatalok kezében van!

FINE a Facebookon

Atomenergiáról a BÉKÖN 2008-on

2008.09.20. 12:51 :: FINE

 A Magyar Közgazdasági Társaság Corvinus Egyetemi Ifjúsági Szervezete még 2008 májusában kereste meg a FINÉ-t azzal, hogy az őszi Budapesti Közgazdasági Napokon a fő téma az energetika lesz, és a FINE tartson előadást az atomenergetikáról. A 2008. október 18-19-én, a Magyar Államkincstár épületében megrendezett konferencián nyolc blokkban tárgyalásra került az atomenergia mellett az olaj felhasználása, a villamosenergia-piacnyitás kérdései, a gázfelhasználás problémái, a megújuló energiaforrások terjedésének lehetőségei. A FINE részéről Horváth Ákos bemutatta a szervezetet, ezután Yamaji Bogdán beszélt a világ atomenergetikájának jelenlegi helyzetéről, valamit a hazai lehetőségekről. A kb. 50 érdeklődő az előadás után számos kérdést tett fel, szóba került a fúzió is. A közvetlen személyes beszélgetések során kiderült, a Corvinus hallgatói nagyon érdeklődnek az energetika kérdései iránt, viszont a hallgatható tárgyak között nem szerepel ezzel foglalkozó kurzus.

 A konferencia programja.

 Képek.

Szólj hozzá!

Címkék: budapest konferencia corvinus fine

A bejegyzés trackback címe:

https://nukleraj.blog.hu/api/trackback/id/tr93912250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása