HTML

A mag és az energia

Gonosz atomtudósok vad Cserenkov-sugárzásban a világ elpusztításán fáradoznak. (Igazából energiapolitika, nukleáris energetika, klímaváltozás, de az nem hangzik olyan jól.) A nukleráj jövője a fiatalok kezében van!

FINE a Facebookon

"Atomenergiáról - mindenkinek" - ismeretterjesztő konferencia

2008.05.30. 14:04 :: FINE

"Atomenergiáról - mindenkinek" címmel a IV. regionális ismeretterjesztő konferenciát 2008. május 27-én rendezte meg Szegeden a budapesti TIT Stúdió Egyesület, az Országos Atomenergia Hivatal, a Szegedi Tudományegyetem Nukleáris Medicina Intézete és a Koch Sándor Csongrád Megyei TIT Szervezet. A rendezvény célja az volt, hogy a természettudományos műveltség szélesítése érdekében a laikus érdeklődőket megismertesse az atomenergiával kapcsolatos széles körű aktuális információkkal. A rendezvényen atomenergiával foglalkozó szakemberek - többek között Dr. Aszódi Attila a BME Nukleáris Technika Intézetének igazgatója, Dr. Rónaky József az OAH főigazgatója - tartottak előadásokat a nukleáris technika témakörében pl. a különböző típusú reaktorokról, a radioaktív hulladékok elhelyezéséről és a Paksi Atomerőmű üzemidő-hosszabbításáról. A konferencián az MNT Fiatalok a Nukleáris Energetikáért (FINE) szakcsoportja is képviseltette magát. A konferencia résztvevői a FINE asztalnál nukleáris totókat tölthettek ki, összehasonlíthatták egy uránércdarab és egy feketek?széndarab radioaktivitását egy Geiger-Müller számláló segítségével és szóróanyagok alapján lehetőségük volt az előadásokon hallott információkat újra felidézni és kiegészíteni. Mintegy negyvenen - főleg középiskolás diákok - töltöttek ki totót a FINE-asztalnál. A GM-cső működésének elve a Szegedi Városi Televízió munkatársainak érdeklődését is felkeltette, akik egy kb. egy perc hosszúságú riportot is készítettek a FINE-ről. Ez a riport már másnap adásba került az SZTV-n. 

Szólj hozzá!

Címkék: szeged fine tit

A bejegyzés trackback címe:

https://nukleraj.blog.hu/api/trackback/id/tr1912388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása