HTML

A mag és az energia

Gonosz atomtudósok vad Cserenkov-sugárzásban a világ elpusztításán fáradoznak. (Igazából energiapolitika, nukleáris energetika, klímaváltozás, de az nem hangzik olyan jól.) A nukleráj jövője a fiatalok kezében van!

FINE a Facebookon

Az atommag éve

2010.02.19. 19:36 :: FINE

A Magyar Nukleáris Társaság kezdeményezi, hogy 2011 legyen az atommag éve - jelentette be Holló Előd, a társaság elnöke az Európai Nukleáris Társaság (European Nuclear Society - ENS) Budapesten tartott konferenciáján - közölte a társaság az MTI-vel szerdán.

A közlemény szerint a kezdeményezés célja, hogy a lakosság minél szélesebb köréhez, elsősorban a diákokhoz - és rajtuk keresztül szüleikhez - jussanak el a nukleáris fizikával kapcsolatos ismeretek.

A kezdeményezéssel a természettudományos oktatáshoz, a modern fizikával kapcsolatos ismeretek terjesztéséhez kívánnak segítséget nyújtani. Az elnök hangsúlyozta: természettudományos ismeretek nélkül a hétköznapok jelenségei nem érthetők meg, nélkülük az élet számos területén nem hozhatók felelős döntések.

A Magyar Nukleáris Társaság először a Fizika éve 2005 rendezvénysorozathoz kapcsolódóan szervezett versenyt középiskolák számára. Ennek sikerén fellelkesülve 2008-ban Teller Ede születésének 100. évfordulójának megünneplésére hirdettek versenyt. Akkor több mint tízezer diák és családtagjaik vettek részt a programokon.
A közlemény szerint az ENS a nukleáris közösség kommunikációjának javítása és a tapasztalok cseréje céljából szervezte éves találkozóját. A rendezvényre öt kontinensről 170 nukleáris kommunikációval és tájékoztatással foglalkozó szakember érkezett.
Vladimir Slugen, az Európai Nukleáris Társaság elnöke hangsúlyozta, a magyarországi nukleáris szakemberek, valamint az általuk végzett kommunikációs tevékenység elismerése, hogy Budapest adhat otthont a rendezvénynek. Kiemelte: a magyarországi szakemberek együttműködése külföldi kollégáikkal az oktatás, a képzés és a kutatás-fejlesztés területén példamutató.
 

MTI / MeeOnline
 

Szólj hozzá!

Címkék: 2011 mnt ens atommag éve pime

A bejegyzés trackback címe:

https://nukleraj.blog.hu/api/trackback/id/tr512016233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása