HTML

A mag és az energia

Gonosz atomtudósok vad Cserenkov-sugárzásban a világ elpusztításán fáradoznak. (Igazából energiapolitika, nukleáris energetika, klímaváltozás, de az nem hangzik olyan jól.) A nukleráj jövője a fiatalok kezében van!

FINE a Facebookon

Sajtófigyelő 090224

2009.02.24. 13:54 :: Biederman

Pörög tovább a Paks 2 téma, a korábbiakhoz képest új hangokat, véleményeket tartalmazó cikkek:

Ésszerű döntés a paksi atomerőmű bővítése

A Magyar Villamos Művek társaságcsoport középtávú üzleti stratégiájának meghatározó eleme a nemzeti energiapolitikai célkitűzések megvalósítása, a versenyképesség biztosítása és a fenntartható fejlődés követelményeinek együttes érvényesítése. Ennek érdekében támogatják a megújuló energiaforrások növekvő alkalmazását, a hazai lignitbázisú energiatermelés fejlesztését és a nukleáris alapú villamosenergia-termelés részarányának növelését, amelyek egybeesnek a miniszterelnök erre irányuló bejelentésével.

 

Energia terén kiszolgáltatottak maradunk

Az atomenergia nagyon tiszta és nagyon gazdaságos energiaforrás - és a lehető legdurvábban bünteti az emberi és a műszaki hibákat. Talán utóbbi az oka az atomellenes félelmeknek - mondja Vajta László, a műegyetem villamosmérnöki karának dékánja, a kilátásba helyezett paksi bővítések apropóján.

Rosszkor, rossz helyen

Gyurcsány Ferenc a kormány nevében felkérte az országgyűlést egy Magyarország atomerőmű-kapacitását megkétszerező döntés előkészítésére és meghozatalára. Jó ötlet-e ez általában? Szükség lesz-e hazánkban atomenergiára a XXI. század első évtizedeiben? Miért most beszélt minderről a miniszterelnök

Kaderják: Legfeljebb a makói lelet hozhat fellendülést

A gázártámogatás nem célravezető, egyrészt azért, mert az olcsóbb fűtés további fogyasztásra ösztönöz, másrészt azért, mert az igazán rászorulók nem használnak gázt. A rendszert inkább fűtőanyag-támogatásra kellene módosítani, egyben az ésszerű fogyasztást kellene ösztönözni, amellyel csökkenne az orosz gázfüggőség is – mondta Kaderják Péter csütörtökön Szegeden.

...

Kaderják Péter a Paksi Atomerőmű bővítésével kapcsolatos kérdésre elmondta: ma a paksihoz hasonló erőmű megépítése 3-4-szerese például a négyes metró beruházásnak. Ilyen gazdasági helyzetben hiába tartják olcsónak az atomenergiát, amelynél csak a fűtőanyagot kell fizetni, szerinte egy atomerőmű megépítése most nem reális terv.

Szólj hozzá!

Címkék: sajtó pro corvinus paks energpol paks 2

A bejegyzés trackback címe:

https://nukleraj.blog.hu/api/trackback/id/tr18962966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása