HTML

A mag és az energia

Gonosz atomtudósok vad Cserenkov-sugárzásban a világ elpusztításán fáradoznak. (Igazából energiapolitika, nukleáris energetika, klímaváltozás, de az nem hangzik olyan jól.) A nukleráj jövője a fiatalok kezében van!

FINE a Facebookon

Építsen Ön is atomerőművet otthonra!

2009.01.28. 21:09 :: bokorszány

Na nem igazit, papírt. Az EPR-t (European Pressurized Water Reactor) forgalmazó Areva honlapjáról pdf-ben letölthető az EPR 1:800 méretű papírmodellje. Nyomtass, vágj, ragassz, ilyen lesz:

Az EPR 1600 MW elektromos teljesítményű, meglehetősen új fejlesztésű nyomottvizes reaktor, kettő épül belőle Európában (Finno.-Olkiluoto, Franciao. - Flamanville), és még kettőt vett Kína, ezeket még nem kezdték el építeni. Több infó az EPR-ről az Arevánál.

2 komment

Címkék: kis színes epr

A bejegyzés trackback címe:

https://nukleraj.blog.hu/api/trackback/id/tr20909145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a_fater 2009.01.30. 11:57:49

A veresegyházi turbinagyár közelében lakó barátom meg működő, mini-gázturbina modellt épít otthon. Kár, hogy atomerőművesből csak makett építhető, bár egy merülőforralóval egy "majdnem-BWR" modell elkészíthető lenne :)

ranyek 2009.09.02. 21:28:08

A makett megépítését csak nagyon türelmes egyénkenek javasolnám, mert én is elvoltam vele kb. másfél hétig és bizony rengeteg hiba van benne: az alaprajzon az összes épület helye nagyobb, mint amekkora az épület lesz. Egy csomó részlet annyira kicsi, hogy gyakorlatilag lehetetlen kihajtogatni. Én az 1/800-as kicsinyítésű lépcsőknél adtam fel, amik a maketten 2 mm-esek. Úgyhogy a maketten célszerű egyszerűsíteni egy kicsit. De remekül el lehet vele lenni... :)
süti beállítások módosítása