HTML

A mag és az energia

Gonosz atomtudósok vad Cserenkov-sugárzásban a világ elpusztításán fáradoznak. (Igazából energiapolitika, nukleáris energetika, klímaváltozás, de az nem hangzik olyan jól.) A nukleráj jövője a fiatalok kezében van!

FINE a Facebookon

FINE ünnepi vacsora

2008.12.02. 14:10 :: FINE

10 éves születésnapját ülte tavaly év végén a Fiatalok a Nukleáris Energetikáért

      Az immár hagyománynak számító rendezvényen, a Fiatalok a Nukleáris Energetikáért évzáró vacsoráján, 2008 november 28.-án kerek évfordulót ünnepelt a FINE. Tíz éve, hogy 28 fiatal megalakította a Magyar Nukleáris Társaság (MNT) ifjúsági szakcsoportját. A szakcsoport már az első évét is igen aktívan töltötte, ismeretterjesztő tevékenységét a kezdetektől komolyan vette. Ennek keretében paksi tagjai Björn Whalström: A mag és az alma héja című, atomenergiával foglalkozó könyvét lefordították és segítették ennek megjelenését. Részt vettek a Pepsi-sziget fesztiválon az azóta jól bejáratott Nukleáris sátorral valamint egy energetikai témájú vitafórumon is szerepeltek a civil színpadon.
      A vacsorán az alapító tagok közül a korábbi FINE elnök Pázmándi Tamás és a korábbi alelnök Petőfi Gábor beszélt a szervezet múltjáról és jövőjéről. Petőfi Gábor jelenleg az OAH NBI munkatársa tartott egy érdekes beszámolót az alapítás körülményeiről, a kezdeti motivációkról. Pázmándi Tamás aki jelenleg az MNT elnöke a visszaemlékezést az első szigetes részvétel történetével egészítette ki. A kis visszatekintés után a szakcsoport jövőjével kapcsolatban hangsúlyozta a fiatalabb generációk belépésének fontosságát a magyar nukleáris kutatás és ipar területére. Mint kiemelte ez a kérdés a Paksi Atomerőmű éppen zajló élettartam hosszabbítása és egy lehetséges jövőbeni új atomerőmű építése irányába tett lépések fényében különös jelentőséget kaphat.
      Az ünnepi megszólalások után az év értékelésével és az év során sok segítséget nyújtók támogatásának megköszönésével fejeztük be a hivatalos programot. Ezután az este jó hangulatú vacsorával és kötetlen beszélgetéssel zárult. 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest fine

A bejegyzés trackback címe:

https://nukleraj.blog.hu/api/trackback/id/tr21912405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása